Inghetata asortata-banane si petale de trandafiri

Deserturi racoritoare de vara

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
1220 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg banane
  • 3 linguri petale de trandafiri culese in primavara si puse la borcan cu zahar si sare de lamaie
  • 1 l lapte dulce fiert si racit
  • 800 gr smantana
  • 5 galbenusuri
  • 400 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura whiskey
  • 250 gr branza mascarpone

Mod de preparare

Se pune laptele impreuna cu smantana, jumatate din zahar la bain marie si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile batute spuma cu cealalta jumatate cantitate de zahar si se continua omogenizarea pana se face o spuma deasupra. Nu trebuie sa ajunga la fierbere, altfel se va taia, apoi se lasa sa se racoreasca.

Intre timp se curata bananele de coaja. Se rup in bucati si se paseaza foarte bine, se adauga crema mascarpone, petalele de trandafiri, esenta, 1 lingura whiskey si se omogenizeaza, apoi se toarna crema de oua si se amesteca cu paleta usor.

Se pune vasul la congelator pentru circa doua ore, dupa care se scoate si se mai amesteca, se mai procedeaza la fel macar de vreo 3 ori.

Se serveste la inghetarea completa cu sirop de la petalele de trandafiri.

Sa aveti pofta, dragilor!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors