Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il
Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il ingheata; o treime din cantitatea de zahar sa fie inlocuita cu glucoza.
Inghetata de capsune:
Se face mai intai piureul de capsune in mixer, se adauga smantana, glucoza, zahar si se pune la frigider, apoi in masina la inghetat.
Inghetata de vanilie:
Se amesteca laptele cu smantana si se incalzesc. In robot se bate spuma zaharul cu galbenusurile si cand se fac albe se adauga incetisor amestecul de lapte apoi se pun pe foc mic si se amesteca pana ce se lipeste pe lingura un strat fin de crema. Se pune apoi amestecul la racit in chiuveta cu apa rece, crema se intareste un pic dar nu asa de mult ca cea de vanilie tocmai datorita faptului ca se intareste doar de la fiertul galbenusului.
Inghetata de cafea:
Se amesteca totul intr-un castron, se da cateva ore la frigider, apoi jumatate de ora in masina de inghetata.
Inghetata de ciocolata:
Se incalzeste laptele, se pune in el, cand este cald, ciocolata bucatele si se amesteca bine. Intre timp se bate spuma zaharul cu galbenusurile, si cand sunt gata se adauga amestecul de lapte
Se pune pe foc mic si se amesteca pana se umfla apoi se adauga glucoza.
Se orneaza cu fructe si cu frisca. Reteta Inghetata de capsune/vanilie/cafea/ciocolata este propusa de Adriana Nicoleta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete dulciuri recomandate
Spuma de capsuni
Spuma de portocale
Cornulete
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios