Granita de lamaie

Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • gheata macinata
  • zahar brun
  • lamaie

Mod de preparare

Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.

Granita este de fapt un desert obtinut din zahar, apa si diverse arome. Originr din Sicilia, a capatat o foarte larga popularitate. Granita se mai numeste si sorbet in anumite zone ale Italiei. Cheia acestui desert este modul in care se obtine gheata macinata. Aceasta trebuie sa fie fina si sa nu aiba bucati mari.

Pentru a obtine granita de lamaie trebuie doar sa macinati gheata si apoi sa o amestecati cu siropul obtinut din amestecul sucului de lamaie cu putin zahar brun. Se orneaza cu coaja rasa de lamaie.

Dupa aceeasi reteta puteti face granita sau sorbet cu orice fel de arome. Pe timp de vara merge foarte bine si cu cafea.


Granita de lamaie se serveste in cupe, cu lingurita si ornata cu frunze de menta sau felii de fructe.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Zilele trecute postase Simona niste poze cu o prajitura de post. Arata senzational si am rugat-o sa imi dea si mie...

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala