Granita de cirese

Granita de cirese este o reteta extrem de simpla si potrivita pentru zilele calde de vara, in care avem nevoie de un desert rece ca sa ne racorim.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g cirese
  • 300 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Granita de cirese este o reteta extrem de simpla. Aveti nevoie doar de gheata si daca nu aveti cirese puteti folosi si sirop de cirese. Prima data faceti un sirop din apa si zahar. Puneti la fiert pentru cateva minute dupa care adaugati ciresele fara samburi. Mai fierbeti cateva minute si apoi pasati cu blenderul pana obtineti o pasta fina.

 

Turnati intr-o caserola si dati totul la congelator. Dupa o jumatate de ora se amesteca granita de cirese cu o furculita. Se repeta acest procedeu la fiecare 30 minute timp de 2-3 ore, pana cand granita este bine inghetata. Acest procedeu impiedica formarea acelor de gheata. Pentru cine doreste un gust mai bogat, in compozitie poate adauga si frisca. Ciresele pot fi inlocuite cu capsuni, visine, piersici, etc.


Granita cu cirese se serveste in cupe sau pahare bine racite, cu decor din frunze proaspete de menta si cirese.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors