Banane crocante

Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 banane coapte
  • chiar si moi
  • 1 ou
  • 150-200 g faina
  • 1 dl lapte
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • un varf de cutit de sare
  • ulei pentru prajit
  • si putin zahar pudra deasupra

Mod de preparare

Banana se curata, se zdrobeste cu o furculita, se stropeste cu zeama de lamiae si se amesteca bine. Intr-un castron adanc, batem spuma ouale cu lapte, apoi adaugam atata faina pana obtinem o compozitie putin mai groasa decat la clatitele obisnuite. Adaugam zaharul pudra, sarea si praful de copt si lasam sa stea 15 minute. Intre timp incingem ulei din abundenta. Cu o lingurita punem gramajoare mici neuniforme in uleiul fierbinte, apoi le prajim iute pe foc mediu. Prajiturelele se dilata in timpul prajirii. Se scurge uleiul de pe ele.
Alte retete dulciuri

Prajitura cu foi de miere

Aluat de clatite

Placinta

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert brownies cu nuca

Desert brownies cu nuca
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala