Se amesteca 250 de grame Quark, 3 oua, coaja de la o lamiie, doua plicuri de zahar vanilat, un praf de sare si se adauga faina pina se ingroasa compoz
Se amesteca 250 de grame Quark, 3 oua, coaja de la o lamiie, doua plicuri de zahar vanilat, un praf de sare si se adauga faina pina se ingroasa compozitia, insa astfel incit sa curga din lingura, plus praf de copt, cam jumatate de pachetel. Eu am pus si o mina de stafide, inmuiate in apa calduta cu rom.
Inainte de a pregati ingredientele, am deschis cuptorul la 190 de grade.
Am pus cu lingura 'gramajoare' in tava de la aragaz (in care se afla hirtie de copt).
Am pus la copt la 180 de grade. Urmariti cind sint rumenite 'la talpa' si coapte frumos deasupra.
Cand sunt gata se pudreaza cu zahar vanilat.
Daca vreti sa aiba coaja moale, puteti sa le acoperiti cind le scoateti din cuptor. Daca nu, coaja va fi putin crocanta.
Turtele astea sint bune calde, proaspete (scoase din cuptor) si chiar a doua zi, dar se intaresc daca sint pastrate mai mult.
Pofta buna!
Reteta Turtite cu brinza a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi gasiti aici:
Gogosi Strasbourg,
Crofne...tot niste gogosi, pana la urma,
Gogosi turnate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post