Scovergi uriase

Scovergile se prepara din faina, drojdie, oua, ulei si sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se framanta faina cu sarea si un amestec format din drojdia dizolvata cu apa. Se adauga oul si se framanta aluatul bine. Se imparte apoi in 6 parti. Se pune ulei la incins intr-o tava siu se prajesc pe rand scovergile intinse in prealabil.


Se servesc pudrate cu zahar vanilat sau dulceata.
Alte retete de dulciuri:
Chec pufos
Tiramisu
Papanasi

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Macrou fript cu legume in vas Zepter

Inainte de pranz imi doream sa fac ceva rapid de mancare, cat ai bate din palme. N-aveam, insa, inspiratie deloc...

Macrou fript cu legume in vas Zepter
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala