Reţetă de preparare a papanaşilor fierti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca branza, ouale, grisul, faina, vanilia si sarea, cu mixerul, pana se omogenizeaza bine. Intr-un vas se pun 3 litri de apa la fiert cu puti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg branza proaspata de vaca
  • 5 oua
  • 10 linguri gris
  • 1 lingura faina
  • 5 linguri pesmet alb
  • 5 linguri zahar
  • vanilie
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se amesteca branza, ouale, grisul, faina, vanilia si sarea, cu mixerul, pana se omogenizeaza bine.

Intr-un vas se pun 3 litri de apa la fiert cu putina sare. Cand apa fierbe, se pun papanasii. Eu folosesc pentru asta clestele de inghetata pentru ca e foarte comod, iar papanasii ies rotunzi.

Se fierb circa 5-7 minute.

Se amesteca pesmetul cu zaharul. Se scot papanasii intr-o sita, se lasa 1 min la scurs si se tavalesc prin amestecul de pesmet.


Se servesc calzi.

Ca variatie, uneori adaug scortisoara in pesmet.

alteori, ii servesc cu crema de vanilie.

Pofta buna!

Reteta Papanasi fierti a fost propusa de arcadia pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors