Reţetă de preparare a papanaşilor cu branza proaspata de vaci

Reţetă de preparare a papanaşilor, Papanasii cu branza proaspata de vaci sunt un desert extraordinar cum numai noi romanii stim sa facem. Ti-l recomand sa-l incerci

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
3 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 350 g Branza proaspata de vaci pe care ai lasat-o la scurs 2-3 ore in prealabil
  • 260 g Faina de cozonac
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 1 pliculet de praf de copt
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • smantana cat mai grasa si dulceata pentru servire
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul atat cel normal cat si cel vanilat, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Incepe sa amesteci cu mana, incarporand treptat faina cu praful de copt si sarea. Daca simti ca aluatul este prea lipicios, completeaza cu faina. Acesta nu trebuie sa ti se lipeasca de mana, dar nici sa fie uscat.

Pune faina pe blatul de lucru si mai framanta-l putin. Lasa-l apoi cca 15-20 min la odihnit. 



Adauga faina pe maini si rupe bilute mici de aluat – te voi invata sa aranjezi acest desert putin diferit de cum ai fost obisnuit. Cine-a zis ca toti papanasii trebuie sa arate la fel. In plus, folosind aceasta metoda vor arata si mai spectaculos si nici nu vei risca sa fie cruzi in interior. Incinge uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie antiaderenta, intr-o oala sau intr-un tuci. Prajeste toate bucatile de aluat avand grija sa se rumeneasca perfect pe toate partile. Daca simti ca focul este prea puternic si risti sa le arzi, micsoreaza-l. Scoate-le pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces.



Pune smantana la baza paharului si peste aceasta dulceata. Adauga 2-3 papanasi si peste acestia pune din nou smantana si dulceata. Infige cate o scobitoare decorativa in ei, pune cateva frunzulite de menta ca si decor si savureaza-i cu placere. Miros extraordinar si-ti garantez ca sunt si extrem de pufosi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors