Reţetă de preparare a papanaşilor cu branza de vaci

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasii cu branza de vaci sunt un desert ce se prepara usor si rapid. Papanasii pot fi serviti alaturi de diferite tipuri de gem sau crema de ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • ½ kilogram branza de vaci proaspata
  • 150 grame zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 300 grame faina
  • smantana
  • dulceata
  • 400 grame ulei.

Mod de preparare

Amestecam branza cu zaharul. Stingem praful de copt cu cateva picaturi de otet apoi il punem peste branza cu zahar. Adaugam ouale, esenta si faina apoi amestecam pana obtinem o coca. Lasam coca sa creasca 30 minute.
Punem uleiul in tigaie (sau oala mai mica), il lasam sa se incinga.

Intre timp intindem coca. Cu gura unui pahar formam papanasii, iar cu gura unui pahar mai mic il punem la jumatatea papanasului mare si formam acele capacele ale papanasului. Papanasii astfel formati sunt pusi la prajit impreuna cu capacelele lor.

Cand sunt gata se scot pe o farfurie si se pune pe ei smantana si dulceata.


Papanasii cu branza de vaci se servesc cu smantana pe deasupra si cu dulceata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors