Minciunele sau scovergi

Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile clasice sa incropesc cateva minciunele si sa le servesc alaturi de o bere rece, in fata televizorului.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 2 oua intregi
  • - 3 lg zahar
  • - 100 gr untura proaspata ( se poate inlocui cu margarina)
  • - 100 gr smantana (poate fi si iaurt gras)
  • - coaja de lamaie
  • esenta de rom sau vanilie
  • - 1 praf de copt
  • - 1 praf sare
  • - faina cat cuprinde
  • - ulei incins pt imbaiat (prajit)
  • - zahar pudra pt coafat

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se framanta, la inceput cu lingura, apoi bagam mana in functiune, pana se obtine un aluat nelipicios, nu f moale dar nici f tare. Se intinde o foaie de 4-5 mm, si se taie romburi, crestandu-se pe mijloc, intorcandu-se unul dintre colturi prin taietura, obtinandu-se astfel o forma rasucita. Se incinge uleiul, insa pe un foc domol, si se imbaiaza minciunelele. Cand sunt coapte, se scot pe un servetel absobant, se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.


Minciunelele se servesc cu zahar pudra pe deasupra.

Reteta de minciunele sau scovergi a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Crs_tina.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors