Gogosile sunt desertul copilariei mele, pufoase, cu diferite umpluturi, pur si simplu n-ai cum sa le rezisti.
1. Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si un pic de lapte cald. Adaugam si un pic de faina. Lasam la crescut. 2. Intre timp mixam bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand. Arome, ce aveti, si un praf de sare. 3. Peste faina punem drojdia si untul mixat cu ouale. Framantam adaugand laptele caldut treptat. Va rezulta un aluat elastic si moale. Acoperim, lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. 4. Intre timp am macinat nuci si alune. Am batut bine albusurile cu zaharul si nucile,alunele. 5. Dupa ce a crescut aluatul, il facem sul pe masa de lucru.Taiem bucatele egale,depinde cat de mari vreti gogosile. Formam discuri si le umplem cu ce vrem. Le lipim bine in partea superioara. Le asezam in tava pe hartie de copt lasand distanta intre ele. Le mai lasam 30 de minute la crescut. Dupa care turnam peste ele bezeaua preparata, nivelam si dam la cuptor. Eu am folosit static 180 grade.
Pofta buna! Reteta Gogosi Strasbourg a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post