Gogosi simple si pufoase

Gogosile simple si pufoase sunt pe placul tuturor, daca le mai dai si forma de inimioara vor devenit perfecte pentru Valentine's sau pur si simplu pentru zile pline de dragoste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g faina
  • 25g drojdie
  • 2 lg zahar
  • 3 oua intregi
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • 250ml smantana

Mod de preparare

Cele 3 oua se bat cu telul intregi, apoi se adauga zaharul, drojdia proaspata sfarmata intre degete, smantana si coaja de lamaie, dupa care se adauga faina in ploaie. Se framanta cu mana pana obtinem un aluat moale si elastic. Il acoperim si il lasam la crescut o ora.

Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie pe o suprafata cu faina din abudenta si decupam cu ajutorul formei de fursecuri, forme de inimioara. Punem o lingura de gem sau magiun in interiorul unei inimioare, ii umezim marginile cu apa, si o acoperim cu alta inimioara.

Asezam fiecare gogoasa inimioara pe o tava unsa cu ulei si le mai lasam la crescut inca o ora.

Apoi se prajesc pe ambele parti in baie de ulei. Gogosile se scot pe un prosop de hartie ca se scurga de uleiul in exces si se pudreaza cu zahar.


Gogosile simple si pufoase se servesc calde, dar sunt la fel de bune si reci.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce