Dupa ce veti face aceste gogosi va veti indragosti de ele. Bomboloni, caci din Italia vin sunt incredibil de pufoase si pot fi facute atat cu crema de vanilie cat si cu crema de ciocolata.
Incepem prin a prepara aluatul de gogosi:
Cele 3 oua se bat cu telul intregi, apoi se adauga zaharul, drojdia proaspata sfarmata intre degete, smantana si coaja de lamaie, dupa care se adauga faina in ploaie. Se framanta cu mana pana obtinem un aluat moale si elastic. Il acoperim si il lasam la crescut o ora.
Intre timp pregatim crema de vanilie:
Batem ouale cu zaharul, laptele, esenta de vanilie si coaja de lamaie, dam la foc mic si cand incepe sa clocoteasca adaugam faina in ploaie amestecand mereu cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa aibe o consistenta tare, acoperim cu folie alimentare si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie pe o suprafata cu faina din abudenta si decupam cu ajutorul unui pahar cercuri. Punem o lingura de crema in interiorul unui cerc, ii umezim marginile cu apa, si il acoperim cu alt cerc.
Poti vedea tehnica in imagini pe forum culinar.
Asezam gogosile pe o tava unsa cu ulei si le mai lasam sa creasca asa descoperite inca o ora. Dupa ce au crescut le prajim intr-o oala cu ulei incins pe ambele parti, pana se auresc.
Gogosile pufoase cu crema de vanilie se servesc caldute pudrate cu zahar.