Reteta de gogosi pufoase si aromate
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina. Lasam la dospit 15-20minute. Cernem restul fainii intr-un castron incapator. Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre centru.
Adaugam smantana la temperatura camerei, coaja de limeta, ouale. Framantam un aluat elastic pe care il vom acoperi apoi cu un prosop curat de bucatarie si il vom lasa pana isi va dubla volumul. Tapetam masa de lucru cu faina, intindem aluatul in foaie de 1cm grosime. Decupam gogosile dupa forma dorita, apoi le mai lasam la dospit alte 15-30 minute.
Punem uleiul la incins,apoi trecem gogosile prin baie de ulei pana se umfla si devin aurii. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta pentru a scapa de uleiul in exces, le lasam la racorit,apoi le trasferam pe un platou si le pudram cu zahar pudra din belsug. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post