Gogosi Marbella

Gogosile Marbella nu sunt deloc greu de preparat si sunt delicioase. Este o reteta simpla de gogosi, potrivita atat pentru copii cat si pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 200 ml lapte caldutz
  • 1 cub (25 gr.) drojdie proaspata
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Drojdia se pune la dospit cu o lingura zahar tos, putin lapte, se amesteca, si se rastoarna-n centrul fainii, in care-am facut in prealabil o groapa. Dupa ce dospeste drojdia, se adauga ouale mixate bine (cele 2 oua intregi + galbenusul), restul de zahar tos, zaharul vanilat, praful de sare, se amesteca cu o lingura de lemn, adaugand cate putin laptele caldut. Cand s-a omogenizat cat de cat cu lingura, scoateti aluatul pe masa si il framantati foarte bine, pana devine elastic. Trebuie sa va dati cu faina mainile cat il framantati, nu foarte mult, doar pana cand e aluatul gata, nu insistati cu faina.

Dupa am pus aluatul in castron, si l-am lasat sa-si dubleze volumul (cam 30 min). Am rasturnat aluatul pe masa infainata, nu mai trebuie framantat. Se intinde o foaie mai grosuta, se decupeaza forme cu gura unui pahar, etc. De preferat forme mici.

Resturile de aluat, le-am framantat putin , le-am intins foaie si-am decupat din nou. Se mai lasa formele de gogosi cam 10 min. pe masa si-apoi se pun la prajit. Eu n-am avut tuci, am prajit gogosile intr-o cratita teflonata.

Uleiul trebuie sa fie incins bine, focul la aragaz sa fie potrivit, nu mare. Gogosile le puneti cate 2-3, se fac f.f. repede, eu am ramas fermecata cum se ridica in cateva sec. la suprafata. Le intoarceti tot timpul, cand sant prajite le scoateti pe un servetel absorbant. Cand au fost toate gata, am pus zahar pudra intr-un castron si le-am tavalit.


Pofta buna! Reteta Gogosi Marbella a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce