Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora. Impartim aluatul in 12-14 bile,
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un prosopel si se lasa la dospit aproximativ o ora.
Impartim aluatul in 12-14 bile, pe care le lasam la crescut 10 minute.
In timpul asta intr-o oala mare si inalta care merge la cuptor punem cele 5 linguri de zahar si le topim, dupa care rotim oala ca sa tapetam si peretii vasului cu zaharul topit, mai punem 25 g unt si 500 ml lapte.
Apoi le punem in oala, o acoperim cu folie de aluminiu, se coace la 200 grade, intre 35-45 minute.
Trebuie sa aveti o oala inalta ca ele cresc foarte mult!
Se sevesc cu crema de vanilie.
Pofta buna!
Reteta Gogosi in aburi a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi gasiti aici:
Gogosi cu nectarine
Gogosi din aluat pripit ,
Gogosi traista la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post