Gogosi deliciosi

Pentru gogosii deliciosi aveti nevoie de faina, lapte, oua, zahar, ulei, esenta de rom, coaja de lamaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • sare
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • 60 g drojdie

Mod de preparare

Pentru gogosii deliciosi, cernem faina si facem o gropita la mijloc unde pregatim maiaua din drojdie, lasam la crescut, apoi adaugam restul si framantam, dupa care lasam pana aluatul isi dubleaza volumul. Intindem o foaie cu vergeaua pe care o taiem cu paharul. Lasam gogosile intinse putin pe masa ca sa mai creasca, apoi le prajim in ulei si untura.


Dupa ce s-au racit, pudram gogosii deliciosi cu zahar si le servim.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

retete de vara Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu fructe de sezon. Și dacă mai conțin și ciocolată ni se par...

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide