Gogosii cu susan si miere sunt un desert specific tarilor mediteraneene, unde susanul si mierea sunt doua ingrediente foarte frecvent utilizate. Se a
Gogosii cu susan si miere sunt un desert specific tarilor mediteraneene, unde susanul si mierea sunt doua ingrediente foarte frecvent utilizate. Se amesteca drojdia cu zaharul si cu cei 80 ml de apa fierbinte,
se acopera si se lasa la loc cald pentru 10 minute. Separat se amesteca 110g faina, cu sarea si amestecul de drojdie. Rezulta un aluat lipicios care se lasa acoperit 1ora si 1/2 pana isi dubleaza volumul. Intre timp se prajesc in cuptor semintele de susan si cand s-au racit 110 g se transforma in pulbere cu ajutorul rasnitei de cafea si se amesteca cu 185g faina, uleiul, otetul, galbenusul si untul topit si racit un pic. Aluatul rezultat se amesteca cu aluatul ce-a stat la dospit si se lucreaza bine pana devine un aluat elastic. Se formeaza bile din aluat carora li se da forma de snururi ce se impletesc doua cate doua formand o treccina (adica impletitura). Gogosile astfel formate se pun intr-o tava, se acopera si se mai lasa la dospit inca 30 minute, apoi se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti pana capata o culoare auriu-maronie.
Se scot pe hartie absorbanta.
Mierea am incalzit-o pe aburi si cand gogosile s-au mai racit un pic le-am "inecat" in miere pe o parte si pe alte vreo 2 minute dupa care le-am presarat cu susan prajit. Reteta Gogosi cu susan si miere a fost propusa de dora_m. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post