Gogosile cu ricotta si sirop de artar sunt o alta varianta delicioasa a gogosilor obisnuite care vor face deliciul meselor de duminica.
Metoda de preparare:
- punem la incins cca 5cm ulei intr-o cratita
- intr-un bol punem ouale, zaharul, ricotta si vanilia si mixam
- adaugam si faina cu praful de sare;
- cu o lingura luam din compozitie si turnam in uleiul incins (nici mare cat un ou, nici mici cat o nuca; ceva intre - ca daca-s prea mari se rumenesc prea tare pe deasupra si sa nu ramana necoapte la mijloc)
- nu vor iesi perfect rotunde si nici nu conteaza
- repetam cu restul compozitie; intoarcem pe ambele parti - se fac in 2-3 minute (se ridica la suprafata imediat) si le scoatem pe un prosop de hartie
- pe o farfurie punem doua linguri de sirop si 2-3-4 gogosele sau cate vreti voi, se presara zahar pudra deasupra si gata
Gogosile cu ricotta si sirop de artar se servesc reci si cu un praf de zahar pudra deasupra.
Reteta de gogosi cu ricotta si sirop de artar a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Rebella.