Gogosi cu Finetti

Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita, se adauga ouale batute putin, zaharul, laptele, uleiul,aromel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilinat
  • finetti

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita, se adauga ouale batute putin, zaharul, laptele, uleiul,aromele si se framanta un aluat (acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul. Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara si se pune din loc in loc cate o lingurita de finetii, pana la jumatate si se acopera cu cealalta jumatate!

Se decupeaza cu forma pentru furesecuri sau cu un pahar in asa fel incat sa fie gramajoara de finetti la mijloc (am uitat sa fotografiez intraga foaie asa ca am luat o bucata mai mica de aluat si am executat pasii pt a va da seama). Se frig in ulei incins pana se rumenesc.


Se pudreaza cu zahar din belsug! Am facut si simple si impletite,dar fara finetti.

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors