Gogosi cu dovleac

Printre multe alte retete, am pregatit si aceste gogosi cu dovleac, iar rezultatul a fost unul neasteptat de bun!

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana piure de dovleac
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 pahar cu vin rosu(200ml)
  • 2 linguri zahar
  • 10-12 linguri cu faina
  • 1/2 lingurita cu sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

In primul rand se pregateste piureul

4-5 felii curatate de dovleac, se infasoara in hartie de copt, apoi se pun in tava si se lasa la cuptor 30-45 min, dupa care se curata coaja care s-a intarit, iar miezul se paseaza cu blenderul. Se poate si cu dovleacul fiert, dar cu cel copt, are un gust deosebit.

In castronul cu faina se adauga piureul de dovleac, ouale batute, sare, drojdie, zahar, coaja rasa de citrice, faina, apoi se amesteca, adaugand vinul cate putin pentru a rezulta un aluat moale, iar daca e nevoie, se mai poate adauga putina apa calda.

Dupa omogenizare, se acopera castronul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit, iar dupa ce si-a dublat volumul, cu o lingura inmuiata in ulei (sa nu ramana aluat lipit pe lingura), se ia din aluat si se pune in vasul cu ulei incins, apoi se reduce focul; dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie, apoi se pun pe platou si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Supa de pui cu galuste

Supa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...

Parteneri
Gustos.RO

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
ReteteCulinare.RO

Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Prajitura Boema cu crema fina de branzica