repara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g de zahar, adauga rom si
repara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g de zahar, adauga rom si coaja rasa de lamaie. Prepara aluatul din faina si restul de lapte caldut. Adauga galbenusurile, sare si maiaua calda. Framanta bine. Toarna treptat untul topit, in timp ce amesteci cu o lingura de lemn. Este gata cand incepe sa se desprinda de lingura de lemn. Aseaza aluatul pe o plansa tapetata cu faina, acopera cu o haina si lasa-l la dospit intr-un loc racoros. Intinde-l pe o plansa tapetata cu faina de grosimea unui deget si taie-l cu o forma pentru gogosi. Lasa-l din nou la dospit, dupa care fa adancituri cu degetul in mijlocul aluatului si aseaza-i cu aceasta parte in jos in uleiul nu prea fierbinte. Prajeste-i prima data sub capac si dupa ce ii intorci, fara capac. Scoate-i pe gratar si lasa-i sa se scurga.
Alte retete recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post