Gogosi carnaval

repara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g de zahar, adauga rom si

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 20 g drojdie
  • 150 ml lapte
  • 30 g zahar pudra
  • 1 lingurita rom (de 54%)
  • 1 l ulei
  • coaja de lamaie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 150 g gem de caise
  • putin sare

Mod de preparare

repara maia din 100 ml de lapte caldut, drojdie sfaramata, 40 g de faina si putin zahar. Amesteca bine galbenusurile cu 20 g de zahar, adauga rom si coaja rasa de lamaie. Prepara aluatul din faina si restul de lapte caldut. Adauga galbenusurile, sare si maiaua calda. Framanta bine. Toarna treptat untul topit, in timp ce amesteci cu o lingura de lemn. Este gata cand incepe sa se desprinda de lingura de lemn. Aseaza aluatul pe o plansa tapetata cu faina, acopera cu o haina si lasa-l la dospit intr-un loc racoros. Intinde-l pe o plansa tapetata cu faina de grosimea unui deget si taie-l cu o forma pentru gogosi. Lasa-l din nou la dospit, dupa care fa adancituri cu degetul in mijlocul aluatului si aseaza-i cu aceasta parte in jos in uleiul nu prea fierbinte. Prajeste-i prima data sub capac si dupa ce ii intorci, fara capac. Scoate-i pe gratar si lasa-i sa se scurga.

Alte retete recomandate

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala