Gogosile aromate fac parte din retetele de gogosi foarte simple. Aceste gogosi se fac din: faina, oua, zahar.
Gogosile simple si aromate sunt cele mai bune dulciuri care se pot combina cu diferite dulceturi. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte si turnam peste faina. Adaugam esentele, zaharul, ouale, sare si framantam. Treptat se adauga laptele cald. Lasam aluatul la crescut timp de o ora, intr-un loc cald. Intindem o foaie de 5 mm grosime si se taie gogosi rotunde cu ajutorul unui pahar. Daca nu este suficient de crescut aluatul mai putem lasa gogosile pe blatul de lucru pana cresc. Prajim gogosile in ulei incins si se presara cu zahar pudra.
Gogosile aromate se servesc pe un platou, ornat cu frunze de menta si cu frisca, inghetata sau dulceata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post