Se spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul. Se intinde foaia de aluat, se taie patrate si se pun 2-3 visin
Se spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul. Se intinde foaia de aluat, se taie patrate si se pun 2-3 visine in fiecare patrat. Se ung marginile patratelor cu apa si se lipesc, peste visine, in forma de triunghi. Se pun la fiert in apa care clocoteste si in care s-a adaugat un praf de sare. Sunt gata cand se lasa la fund. Se scot cu spumiera, se pun intr-un castron si se toarna peste ei untul topit. Din sucul de visine se face un sirop gros, fierbandu-l cu 3 linguri de zahar.
Se servesc coltunasii cu sosul de visine si cu smantana.
Alte retete de dulciuri:
Aluat frantuzesc
Papanasi fierti
Ciocolata de casa
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post