coltunasii sunt un desert obligatorui in meniul oricarui copil. Fie ca ii prepari cu cirese, capsuni, caise sau prune, ei sunt mereu la fel de deliciosi.
Se face o coca din faina, oua, putina sare si jumatate pahar de apa. Se framanta totul si se intinde o foaie subtire de 1-2 mm, se taie patrate, care se umplu apoi cu cate 2-3 cirese. Se lipeste in forma de triunghi, dupa care se pune o oala mare, cu 3 litri de apa cu sare, la fiert. Cand apa fierbe se adauga coltunasii si se amesteca imediat cu o lingura, ca sa nu se lipeasca intre ei si sa se poata fierbe. Dupa ce coltunasii s-au lasat la fund se pot scoate. Se pun la scurs, se clatesc in apa calda, se scurg si se pun intr-un alt vas.
Peste ei se toarna untul topit si se servesc asa, sau se pot praji in unt foarte incins ca sa se rumeneasca.
Coltunasii cu cirese se servesc la ceai
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post