Coltunasi cu cirese

coltunasii sunt un desert obligatorui in meniul oricarui copil. Fie ca ii prepari cu cirese, capsuni, caise sau prune, ei sunt mereu la fel de deliciosi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 1 kg cirese fara samburi
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri zahar
  • 3 oua
  • apa
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

Se face o coca din faina, oua, putina sare si jumatate pahar de apa. Se framanta totul si se intinde o foaie subtire de 1-2 mm, se taie patrate, care se umplu apoi cu cate 2-3 cirese. Se lipeste in forma de triunghi, dupa care se pune o oala mare, cu 3 litri de apa cu sare, la fiert. Cand apa fierbe se adauga coltunasii si se amesteca imediat cu o lingura, ca sa nu se lipeasca intre ei si sa se poata fierbe. Dupa ce coltunasii s-au lasat la fund se pot scoate. Se pun la scurs, se clatesc in apa calda, se scurg si se pun intr-un alt vas.

Peste ei se toarna untul topit si se servesc asa, sau se pot praji in unt foarte incins ca sa se rumeneasca.


Coltunasii cu cirese se servesc la ceai

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors