Separat se amesteca 10 g de zahar cu scortisoara ca sa aveti materia prima in care veti rostogoli " burtosii" . Acum va suflecati mansetele si treceti
Separat se amesteca 10 g de zahar cu scortisoara ca sa aveti materia prima in care veti rostogoli " burtosii" .
Acum va suflecati mansetele si treceti la treaba: se amesteca intr-o cratita apa, untul si cele 120 g de zahar.Operatiunea se face pe foc mediu si se urmareste dizolvarea ingredientelor.
Cind amestecul ajunge la punctul de fierbere "aruncam" in el faina, amestecind cu o mina cu grija si rapid ca sa nu avem cocoloase.
Sa nu uitati si de coaja de portocala!
Dupa ce am terminat cu aragazul se raceste nitel compozitia cu un mixer si se adauga cele 4 oua pe rind.
Dupa ce am omogenizat compozitia e cazul sa pregatim posh- ul sau ce aveti la indemina, sa incingem uleiul in tigaie. Daca aveti din cele de plastic cu vf in steluta se pot folosi cu succes.
La sfirsit se aseaza pe o farfurie acoperita cu servetel sa se absoarba uleiul si apoi se rostogolesc prin zahar amestecat cu scortisoara sau se umplu cu dulceata.
Pofta buna!
Reteta Churros, eclero-gogoasa mexicana a fost propusa de Lizura pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi gasiti aici:
Gogosi cu nectarine
Gogosi din aluat pripit ,
Gogosi traista la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post