Choux a la creme

100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai amesteca pana ce ameste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru gogosele:
  • 1 pahar lapte
  • 100 gr unt
  • 1 pahar faina
  • 3 oua
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 4-5 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

100 gr unt se pun pe foc impreuna cu un pahar de lapte. Se adauga faina si se amesteca repede, apoi se ia de pe foc si se mai amesteca pana ce amestecul devine omogen. Se lasa la racit si se pincorporeaza pe rand 3 oua. Din compozitie, se iau gramajoare cu lingurita si se pun pe tava unsa, la distanta una de alta. Dupa ce s-au copt, se scot din tava si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara crema de vanilie. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga faina si laptele putin cate putin. Se lasa crema sa se ingroase, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Gogoselelor li se taie un capcacel, dar nu de tot si se umplu cu crema de vanilie. Se acopera cu capacelul si se aranjeaza pe un platou.


Se servesc dupa ce au stat cateva ora la rece.

Alte retete:

Cornulete cu rahat

Prajitura televizor

Ciocolata de casa

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors