Briose

Drojdia se pune la muiat intr-un vas cu putina apa calduta, se adauga 75 gr faina, se bate totul bine cu lingura si se pune la crescut. Separat se am

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 200 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 8 gr drojdie
  • 3 oua
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Drojdia se pune la muiat intr-un vas cu putina apa calduta, se adauga 75 gr faina, se bate totul bine cu lingura si se pune la crescut. Separat se amesteca restul de faina cu ouale, untul, sarea, zaharul si mai apoi drojdia cu faina. Se framanta totul foarte bine si se lasa sa creasca. Se lasa apoi la rece acoperit, de seara si pana a doua zi. Se scoate din frigider si se formeaza mici briose. Se pun in forme, se ung cu ou deasupra si se pun in cuptor la copt.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Tiramisu

Ciocolata de casa

Chec pufos

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors