Gogosi rapide de post

Gogosile rapide este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se face o pasta din drojdie cu apa, apoi se amesteca cu faina.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 200 gr faina
  • 2 linguri de zahar
  • apa minerala
  • drojdie cat o nuca
  • un plic zahar vanilinat

Mod de preparare

Gogosile rapide este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se face o pasta din drojdie cu apa, apoi se amesteca cu faina. Se omogenizeaza bine apoi se adauga un praf de srae, zaharul tos si pliculetul de zahar vanilinat. Se adauga apa minerala pana cand se obtine o coca mai fluida decat un aluat de paine( de exemplu). Apoi se aseaza pe foc o tigaie cu ulei - lasam sa se incinga bine uleiul apoi luam cu o lingura aluatul preparat si punem in uleiul incins. Continuam pana cand terminam compozitia. Gogosile se lasa pe foc pana se rumenesc bine pe ambele parti ( cca.3 minute). Pofta buna.


Gogosile rapide de post se servesc simple - pudrate cu zahar sau cu gemuri diverse.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala