Gogosile rapide este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se face o pasta din drojdie cu apa, apoi se amesteca cu faina.
Gogosile rapide este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se face o pasta din drojdie cu apa, apoi se amesteca cu faina. Se omogenizeaza bine apoi se adauga un praf de srae, zaharul tos si pliculetul de zahar vanilinat. Se adauga apa minerala pana cand se obtine o coca mai fluida decat un aluat de paine( de exemplu). Apoi se aseaza pe foc o tigaie cu ulei - lasam sa se incinga bine uleiul apoi luam cu o lingura aluatul preparat si punem in uleiul incins. Continuam pana cand terminam compozitia. Gogosile se lasa pe foc pana se rumenesc bine pe ambele parti ( cca.3 minute). Pofta buna.
Gogosile rapide de post se servesc simple - pudrate cu zahar sau cu gemuri diverse.
Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Desert cornulete cu umplutura de dovleac coptIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala