Daca credeai ca in perioada postului nu poti sa te bucuri de gustul delicios al gogosilor, te-ai inselat amarnic. Avem o multime de retete de post, iar gogosile cu ciocolata fac parte dintre ele.
Gogosile de post cu ciocolata este o mancare de post delicioasa ce poate fi servita ca si desert. Faina se cerne intr-un lighenas si se face o adancitura in mijloc. Apa calduta se amesteca cu zaharul si sarea pana se topeste tot zaharul, cu aromele, uleiul, apoi cu drojdia faramitata bucatele mici si doua-trei linguri de faina. Amestecul rezultat eu il torn direct in faina cernuta si incep procesul de framantare, pana se obtine un aluat putin mai tare ca la cozonac. Se lasa la dospit, la loc calduros (nu in curent), cam 45 min. (pana isi dubleaza volumul).
Se unge masa cu ulei sau se pudreaza cu putina faina (eu prefer faina), se rup bucati din aluat si se modeleaza gogosile in forma dorita. Se pot umple si cu gem, dupa pofta inimii. Le acoperim cu un servet de bucatarie si le lasam sa mai creasca vreo 15 min. Se prajesc in ulei incins . Intr-o olita se topeste ciocolata de post si apoi se stropesc gogosile!
Gogosile de post se servesc stropite cu ciocolata de post sau pudrate cu zahar
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post