Gogosile sunt in general un desert/gustare foarte apreciat de copii, dar nu numai. Pot fi obtinute diferite variatiuni dintr-un aluat de baza, cum ar fi gogosile cu iaurt, cu diferite forme, arome sau umpluturi.
Pentru gogosi, cerne faina, sarea si bicarbonatul intr-un castron mare si amesteca totul cu iaurtul. Framanta bine compozitia pana obtii un aluat fin, si lasa-l deoparte.
Pentru sirop, incalzeste putin ingredientele intr-o cratita, pana se dizolva zaharul, si apoi lasa-l sa fiarba. Pune-l deoparte si pastreaza-l cald.
Ia aluat cu lingurita si formeaza mini-gogosi pe care le prajesti intr-o baie de ulei incins, circa 1 minut, pana se ridica la suprafata. Scoate-le pe un prosop de hartie ca sa nu se imbibe in ulei. Cu ajutorul unei spumiere scufunda mai multe gogosele in sirop.
Gogosele cu iaurt se servesc cate 4 pe o farfurie, dupa ce au fost scoase din sirop, alaturi de o cupa de inghetata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post