Gogosele libaneze cu iaurt

Gogosile sunt in general un desert/gustare foarte apreciat de copii, dar nu numai. Pot fi obtinute diferite variatiuni dintr-un aluat de baza, cum ar fi gogosile cu iaurt, cu diferite forme, arome sau umpluturi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de gogosi:
  • 500g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 475g iaurt
  • ulei
  • pentru prajit
  •  
  • Pentru sirop:
  • 75g zahar tos
  • 2lg suc de lime
  • 3lg apa
  • coaja rasa de la o lamaie verde

Mod de preparare

Pentru gogosi, cerne faina, sarea si bicarbonatul intr-un castron mare si amesteca totul cu iaurtul. Framanta bine compozitia pana obtii un aluat fin, si lasa-l deoparte.

Pentru sirop, incalzeste putin ingredientele intr-o cratita, pana se dizolva zaharul, si apoi lasa-l sa fiarba. Pune-l deoparte si pastreaza-l cald.

Ia aluat cu lingurita si formeaza mini-gogosi pe care le prajesti intr-o baie de ulei incins, circa 1 minut, pana se ridica la suprafata. Scoate-le pe un prosop de hartie ca sa nu se imbibe in ulei. Cu ajutorul unei spumiere scufunda mai multe gogosele in sirop.


Gogosele cu iaurt se servesc cate 4 pe o farfurie, dupa ce au fost scoase din sirop, alaturi de o cupa de inghetata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide