Sos caramel

Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda. Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 gr. unt
  • 1 pahar/cana zahar
  • 1/2 pahar/cana frisca nebatuta (daca vreti ca sosul sa fie mai gros sau mai subtire
  • folositi ceva mai putina sau mai multa frisca)

Mod de preparare

Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda.

Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se topeste.

Turnati apoi frisca si continuati sa amestecati pana amestecul e unitar.

Lasati amestecul sa se raceasca cateva minute amestecand din cand in cand pentru a avea o compozitie neteda.

Cand inca mai e cald puneti-l intr-un borcan la frigider. Incalziti cand vreti sa-l folositi.


Se poate servi cu placinta cu mere.

Pofta buna!

Reteta Sos caramel a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro

Alte retete de sosuri gasiti aici:

Sos de vanilie,

Sos de rom

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors