Jeleu de caise

Se fierbe apa cu zaharul, pana se formeaza un sirop gros, apoi se adauga caisele spalate si rupte in bucati si se fierb bine. Se trec apoi caisele pr

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g caise
  • 400 ml apa
  • 120 g zahar
  • 4 foi de gelatina
  • vanilie

Mod de preparare

Se fierbe apa cu zaharul, pana se formeaza un sirop gros, apoi se adauga caisele spalate si rupte in bucati si se fierb bine. Se trec apoi caisele prin sita si se adauga gelatina, care a fost inmuiata in apa rece si dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte. Se pune vanilia si se amesteca totul bine. Compozitia se toarna intr-o forma umezita cu apa si se da la frigider. Cand compozitia s-a inchegat, se rastoarna pe o farfurie, dupa ce vasul a fost cufundat 1-2 minute in apa fierbinte.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Fursecuri cu caise

Placinta cu visine

Tort cu mere si crema de zahar ars

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce