Gamboti cu prune

Un dulce pe care nu-l poti refuza niciodata!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 prune coapte;
  • 350 g faina;
  • 250 g zahar;
  • 2 linguri de ulei;
  • 300 g pesmet;
  • sare;
  • 5 cartofi mari;
  • esenta dupa preferinta;

Mod de preparare

1. Se curata cartofi,se taie cubulete si se pun la fiert cu apa si sare ca pentru piure. 2. Separat se spala prunele si scot samburii, iar apoi se pun intr-un castron cu 4 linguri de zahar pentru a se elimina din zeama si a li se intensifica gustul. 3. Cand cartofii sunt gata, se scurg de apa si se mixeaza cu un blender. Se adauga apoi uleiul,un varf de cutit de sare, esenta si faina. Se framanta bine aluatul si apoi se lasa la odihnit 5 minute. 4. Cat timp se odihneste aluatul, intr-o cratita se pune putin ulei si se adauga apoi pesmetul. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga zaharul se omogenizeaza compozitia si se opreste focul. 5. Din aluatul framantat se fac bile ca se pune in mijloc jumatati de pruna. 6. Cu ajutorul unei palete se pun usor intr-un vas cu apa ce deja a inceput sa fiarba. 7. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se ridica deasupra. 8. Se scot cu grija cate una si se tavalesc prin amestecul de pesmet cu zahar.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors