Scoateti samburii nectarinelor si puneti fructele intr-o tigaie uscata, la foc potrivit, sa se caleasca. Cand toata zeama pe care au lasat-o s-a evap
Scoateti samburii nectarinelor si puneti fructele intr-o tigaie uscata, la foc potrivit, sa se caleasca. Cand toata zeama pe care au lasat-o s-a evaporat, luati vasul de pe foc si maruntiti fructele cu o furculita sau treceti-le printr-o sita metalica. In piureul astfel obtinut adaugati pesmetul, ouale batute, zaharul vanilat. Din aceasta compozitie formati galuste, bilute sau turtite, pe care treceti-le printr- un strat de susan si apoi prajiti-le in unt.
Serviti-le calde sau reci, cu sos de fructe.
Alte retete:
Papanasi fierti Galuste cu prune Chec pufos
Cui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.
Clatite cu capsuni