Friganele din cozonac

Friganele din cozonac si inghetata

Portii
4
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 100 ml smantana lichida
  • 1 cozonac tare
  • Zmeura pentru decor
  • unt pentru prajit
  • 1 nucsoara
  • Inghetata pentru servit
  • Fulgi de migdale pentru decor

Mod de preparare

Batem ouale intregi cu zaharul, adaugam treptat laptele si smantana, radem nucsoara. Taiem din cozonac, felii de 3 cm grosime si inmuiem in amestecul de mai sus. Il lasam la scurs pe un grill, pana ne ocupam de migdale. Punem migdalele intr-o tigaie la foc mic, pana se coloreaza putin. In tigaia incinsa, adaugam untul, pe care l-am lasat la temperatura camerei. Adaugam feliile de cozonac si le lasam pana fac o pojghita crocanta. Se monteaza farfuria cu frigana prajita in unt, inghetata, zmeura si fulgii de migdale.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake Twix

Deja stiti cat de mult imi plac cheesecake-urile si prin urmare mereu caut sa fac unul diferit . Si asa am gasit blog-ul unei...

Desert cheesecake Twix
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala