Dulceata din flori de salcam

Dulceata din flori de salcam te va incanta datorita salcamului care este delicios. Ingredientele necesare sunt: flori de salcam, zahar, lamaie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 de grame de flori de salcam
  • 1 litru de apa
  • 1 kilogram de zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Dulceata din flori de salcam se prepara astfel: florile de salcam se scufunda in apa rece timp de jumatate de ora, se zvanta, apoi se desprind de pe crengute una cate una si se indeparteaza sepalele (partea verde de la baza florii). Apa si zaharul se pun la fiert pentru a forma un sirop. Separat se pune la fiert o oala cu apa pana da in clocot. Florile se pun intr-un tifon sau intr-un saculet si se scufunda timp de un minut in apa care clocoteste. Se scot si se storc bine. Dupa ce s-a format siropul se adauga florile si zeama de la lamaie si se lasa la fiert pana se inchide la culoare si se incheaga dulceata. Scoateti o lingura de dulceata pe o farfurie si testati consistenta. Daca s-a intarit prea mult, mai adaugati putina apa si puneti din nou pe foc, pana face bule pe margini. Lasati la racit si transferati in borcane curate si uscate.


Se serveste cu paine cu unt sau, traditional, cu un pahar de apa rece. E foarte buna intinsa pe tarte sau pe diverse prajituri.

Alte retete de dulceata recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors