Zabaglione cu jeleu de mango

Un desert mai putin cunoscut din insorita Italie, dar foarte gustos si racoros.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Galbenus de ou – 4 buc
  • Marsala sau Prosecco – 100 ml
  • Zahar – 40/50 g (in functie de cat de dulce preferati)
  • Piure de mango concentrat – 3 linguri
  • Gelatina – 1 pliculet

Mod de preparare

Lasati piure-ul de mango la hidratat in gelatina, impreuna cu 70-100 ml de apa (respectati instructiunile de pe pachet) ; 

Frecati bine cu ajutorul unui tel galbenusurile si zaharul, adaugand treptat Marsala sau Prosecco;

Puneti-le la foc mediu, amestecand cu telul incontinuu;

Amestecati cand pe foc, cand "la rece"; 

Cand simtiti ca sunteti aproape de a atinge consistenta dorita luati de pe foc si continuati sa amestecati pentru inca 2 minute (motivul pentru care facem acest lucru este ca vasul ramane in continuare fierbinte si riscam sa taiem crema);

Turnati compozitia in 2 pahare si lasati-le la frigider pana cand se intaresc;

Dizolvati apoi la Bain Marie (pentru a nu face spuma) piure-ul de mango si gelatina pe care le-ati lasat la hidratat;

Turnati peste Zabaglione si lasati circa 2 ore la intarit;


Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce