Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de capsuni. Se pune in cratit
Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de capsuni. Se pune in cratita pentru dulceata zeama de capsune impreuna cu zaharul si 100 ml de apa. Se tine cratita pe foc mic, pana se topeste zaharul, se ia spuma si se continua fierberea pana se leaga siropul. Se incearca punand cateva picaturi in apa rece. Daca picaturile nu se dizolva imediat, siropul este gata. Se acopera cratita cu o carpa uda si se lasa sa se racoreasca. Siropul caldut se freaca, intr-un singur sens, cu facaletul, pana isi schimba culoarea si consistenta, devenind fainos. Se pune zeama de lamaie si se amesteca pana obtinem o compozitie ca un aluat tare. Se pune in borcane cu lingura. Se face la fel serbetul de fragi, de zmeura etc.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Desert cu cocos si capsuni
Crema de mere si gutui
Spuma de zmeura
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post