Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se lasa sa se ingroase, du
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca apoi cu faina si se adauga laptele cate putin. Se pune vasul pe foc mic sa se lasa sa se ingroase, dupa care se lasa sa se raceasca. Intre timp se dizolva gelatina in putina apa rece. Se curata 2 banane de coaja si se preseaza bine pana se fac pasta. Se bat albusurile cu doua linguri de zahar pana se fac spuma tare si se amesteca apoi cu pasta de banane, cu compozitia de galbenusuri rece, cu gelatina si cu frisca. Se unge o tava cu unt si ulei, se tapeteaza cu felii de banane, se toarna apoi compozitia si se pune la frigider. Separat se prepara crema astfel: se freaca galbenusurile cu zaharul si cu vinul intr-un vas. Acesta se pune pe foc mic si se lasa sa se ingroase putin, fara sa fiarba. Se dizolva gelatina rosie intr-o lingura cu apa, se adauga apoi in galbenusuri. Deasemenea se adauga zeama si coaja de lamaie dupa care se strecoara prin tifon crema si se amesteca cu albusurile batute spuma, fara zahar. Se toarna crema peste sarlota si se pune la rece.
Se serveste rece.
Alte retete:
Ciocolata de casa
Prajitura snikers
Lapte de pasare
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios