Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa clocoteasca se adauga piersici
Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa clocoteasca se adauga piersicile, se readuce in clocot, se acopera pe trei sferturi si se fierbe incet 4-5 min. Se da la o parte si se lasa sa se raceasca piersicile in sos. Se rezerva siropul si se pun piersicile la rece.
Intr-o craticioara se aduce in clocot siropul de la oparitul piersicilor. Se scade focul si se lasa sa scada cam pina ramin 100 ml. In acest timp, se pun galbenusurile in mixer. Cind siropul a scazut cit trebuie, se da drumul la mixer la maxim si se varsa incet peste galbenusuri siropul clocotit. Se bate pina se raceste. Se adauga lichiorul si, foarte delicat, frisca batuta. Se acopera spuma astfel obtinuta si se da la rece.
Se dizolva 20 g zahar in zeama de lamiie. S toarna peste fragi (capsuni) se acopera si se da la rece 1h.
Se scurg piersicile bine, se jupoaie, se taie in patru si se inlatura delicat simburele.
Se iau 4 cupe, se pun patru sferturi de piersica in fiecare cupa, se acopera cu cantitati egale de spuma.
Se presara cu fragi (capsuni) si se serveste
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post