Parfe de portocale

Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3 portocale si coaja de la 2 portoc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 3 portocale
  • 8 oua
  • 500 gr frisca

Mod de preparare

Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3 portocale si coaja de la 2 portocale. Se acopera vasul si se lasa sa se infuzeze 30 de minute. Se pun intr-o craticioara, in bain-marie, galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa rece. Se bat ouale cu telul, se amesteca cu siropul de portocale racit si strecurat. Se bate totul cu telul, pana se leaga bine compozitia. Se incorporeaza 300 gr frisca. Se varsa aceasta compozitie in forma si se pune in congelator la inghetat. Inainte de a servi, se scufunda forma in apa calda si se rastoarna inghetata.
Se serveste cu restul de frisca.

Alte retete de dulciuri:

Inghetata de ciocolata su piscoturi de sampanie

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors