Parfait cu banane

Pentru acest parfait aveti nevoie de oua, faina, lapte, zahar, vanilie, unt, banane si frisca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 3 lingurite faina
  • 1 l lapte
  • 500 gr zahar
  • 1 baton vanilie
  • 250 gr unt
  • 4 banane
  • 500 gr frisca

Mod de preparare

Pentru prepararea acestui parfait se freaca galbenusurile cu sare si jumatate din cantitatea de zahar. se adauga faina, batonul de vanilie si laptele caldut. Se pune untul taiat cubulete si se lasa la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Se lasa apoi la racit si se continua amestecarea, pentru a nu se forma cocoloase. Separat, se bat albusurile cu zaharul ramas, iar spuma obtinuta se amesteca cu crema, trecand compozitiile dintr-un bol in altul, pana se obtine o crema pufoase. Se unge o folie de aluminiu cu unt, se tapeteaza cu ea o tava de cozonac si se toarna compozitia de parfait. Se acopera cu folie si se lasa la rece.


Parfait cu banane se sreveste astfel: se taie cate o felie de parfait, se adauga feliute de banana, un nou strat de parfait, unul de frisca si se orneaza cu un biscuite sau fursec.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors