Pentru acest parfait aveti nevoie de oua, faina, lapte, zahar, vanilie, unt, banane si frisca.
Pentru prepararea acestui parfait se freaca galbenusurile cu sare si jumatate din cantitatea de zahar. se adauga faina, batonul de vanilie si laptele caldut. Se pune untul taiat cubulete si se lasa la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Se lasa apoi la racit si se continua amestecarea, pentru a nu se forma cocoloase. Separat, se bat albusurile cu zaharul ramas, iar spuma obtinuta se amesteca cu crema, trecand compozitiile dintr-un bol in altul, pana se obtine o crema pufoase. Se unge o folie de aluminiu cu unt, se tapeteaza cu ea o tava de cozonac si se toarna compozitia de parfait. Se acopera cu folie si se lasa la rece.
Parfait cu banane se sreveste astfel: se taie cate o felie de parfait, se adauga feliute de banana, un nou strat de parfait, unul de frisca si se orneaza cu un biscuite sau fursec.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post