Mousse de ciocolata cu mascarpone

Mousse de ciocolată cu mascarpone este un desert rafinat, combinând ciocolată neagră topită cu cremoasa brânză mascarpone și frișcă. O delicioasă combinație de arome și texturi, perfectă pentru a impresiona orice invitat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • · 250g Mascarpone Delaco
  • · 150g ciocolata amaruie (80%)
  • · 100g zahar brun
  • · 30g cacao pudra
  • · 200ml lapte proaspat
  • · Biscuiti crocanti

Mod de preparare

Azi iti prezentam un desert delicios, mousse de ciocolata cu mascarpone de la Delaco.

Incepe prepararea prin topirea ciocolatii la bain-marie. Separat, pune pe foc laptele cu 100g de zahar si cacaua pudra. Cand zaharul s-a topit, adauga ciocolata topita si lasa amestecul sa se raceasca, insa nu in totalitate.

Cand amestecul s-a racorit, adauga branza mascarpone si amesteca pana cand obtii o crema omogena.

Pentru un aspect mai elegant, monteaza desertul in pahare de diferite forme. Tapeteaza fundul fiecarui pahar cu trei sau patru biscuiti rupti in bucatele potrivite si adauga apoi crema obtinuta. Orneaza cu bucatele de capsune si lasa desertul la frigider pentru aproximativ 1 ora.

Serveste mousse-ul de ciocolata cu mascarpone dupa ce a stat la frigider alaturi de fructe proaspete.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors