Mousse de ciocolată cu mascarpone este un desert rafinat, combinând ciocolată neagră topită cu cremoasa brânză mascarpone și frișcă. O delicioasă combinație de arome și texturi, perfectă pentru a impresiona orice invitat.
Azi iti prezentam un desert delicios, mousse de ciocolata cu mascarpone de la Delaco.
Incepe prepararea prin topirea ciocolatii la bain-marie. Separat, pune pe foc laptele cu 100g de zahar si cacaua pudra. Cand zaharul s-a topit, adauga ciocolata topita si lasa amestecul sa se raceasca, insa nu in totalitate.
Cand amestecul s-a racorit, adauga branza mascarpone si amesteca pana cand obtii o crema omogena.
Pentru un aspect mai elegant, monteaza desertul in pahare de diferite forme. Tapeteaza fundul fiecarui pahar cu trei sau patru biscuiti rupti in bucatele potrivite si adauga apoi crema obtinuta. Orneaza cu bucatele de capsune si lasa desertul la frigider pentru aproximativ 1 ora.
Serveste mousse-ul de ciocolata cu mascarpone dupa ce a stat la frigider alaturi de fructe proaspete.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post