Mousse de ciocolata cu mascarpone

Mousse de ciocolată cu mascarpone este un desert rafinat, combinând ciocolată neagră topită cu cremoasa brânză mascarpone și frișcă. O delicioasă combinație de arome și texturi, perfectă pentru a impresiona orice invitat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • · 250g Mascarpone Delaco
  • · 150g ciocolata amaruie (80%)
  • · 100g zahar brun
  • · 30g cacao pudra
  • · 200ml lapte proaspat
  • · Biscuiti crocanti

Mod de preparare

Azi iti prezentam un desert delicios, mousse de ciocolata cu mascarpone de la Delaco.

Incepe prepararea prin topirea ciocolatii la bain-marie. Separat, pune pe foc laptele cu 100g de zahar si cacaua pudra. Cand zaharul s-a topit, adauga ciocolata topita si lasa amestecul sa se raceasca, insa nu in totalitate.

Cand amestecul s-a racorit, adauga branza mascarpone si amesteca pana cand obtii o crema omogena.

Pentru un aspect mai elegant, monteaza desertul in pahare de diferite forme. Tapeteaza fundul fiecarui pahar cu trei sau patru biscuiti rupti in bucatele potrivite si adauga apoi crema obtinuta. Orneaza cu bucatele de capsune si lasa desertul la frigider pentru aproximativ 1 ora.

Serveste mousse-ul de ciocolata cu mascarpone dupa ce a stat la frigider alaturi de fructe proaspete.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce