Lapte de pasare acu vanilie si rom

Se fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat spuma si cind incep sa se

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 litru lapte
  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite faina
  • un strop esenta rom

Mod de preparare

Se fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat spuma si cind incep sa se intareasca se adauga 3 linguri de zahar si se bate in continuare pana cand telul sta bine in albus. Laptele se pune intr-o cratita pe foc foarte moale si cu lingura se pune albusul. Se lasa pe o parte cca.1 min si se intorc cu spumiera pe partea cealata. Se fierbe tot albusul si se pune intr-un castron. Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si 2 lingurite de faina si un praf de sare apoi se toarna cite putin lapte clocotit pentru a se egaliza temperatura. Se rastoarna totul in cratita cu lapte si se lasa la fiert mestecand continuu citeva minute pina fierbe faina. Se da de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga esenta de rom. Laptele preparat astfel se rastoarna peste ouale din albus. Se raceste si se baga la frigider.
Se serveste rece, cu sos de fructe sau ciocolata

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors