Jeleu din portocale

Se face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6 portocale, se storc bine de ze

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml vin alb dulce
  • 350 gr zahar
  • 7 portocale
  • 10 foi de gelatina
  • vanilie
  • 200 gr frisca

Mod de preparare

Se face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6 portocale, se storc bine de zeama, iar aceasta se adauga la sirop. Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa rece si se amesteca si ea in sirop. Se pune din nou oala pe foc si se dau cateva clocote, pana se topeste gelatina. Compozitia rezultata se lasa la rece, dupa care se strecoara bine prin tifon, iar jeleul se toarna intr-un castron umed. Acesta se lasa la frigider pana cand se incheaga. Inainte de a servi, castronul se scoate din frigider, se scufunda cateva secunde in apa clocotita, se rastoarna jeleul pe un platou si se orneaza cu feliile de la o portocala si frisca.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu nuca si gem de caise

Tort de capsuni

Ciocolata de casa

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors