Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el laptele fiert cu vanilie
Se ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el laptele fiert cu vanilie. Compozitia se lasa la fiert pana se topeste zaharul ars. Se bat galbenusurile cu 2 linguri de apa si se amesteca cu laptele in care s-a dizolvat zaharul. Totul se lasa la fiert pe foc mic batand mereu cu telul, pana se leaga putin. Compozitia calduta se amesteca cu gelatina, inmuiata in 2 linguri de apa rece si se mai dau cateva clocote pana se topeste gelatina. Totul se strecoara prin sita si se toarna intr-un castron de sticla umezit, care se pune la frigider. Inainte de a servi, se cufunda castronul in apa calda, se rastoarna jeleul si se garniseste cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Papanasi fierti
Dulceata de gutui
Chec pufos
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post