Gris cu lapte si capsuni

Retete dietetice

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l de lapte
  • 150 g gris
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 6 capsuni
  • cubulete de ciocolata
  • 1 lingura zahar pudra
  • capsuni

Mod de preparare

Fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem o compozitie groasa. Daca considerati ca grisul nu este suficient de gros, atunci mai adaugati putin gris.

Spalam capsunile si apoi le taiem pe jumatate. Asezam capsunile pe peretii cilindrului. Punem 3 linguri de gris intr-un pos de unica folosinta. Turnam grisul in forma cilindrica pana acoperim capsunile. Dupa ce le-am acoperit, continuam sa punem gris cu lingura pana aproape de suprafata cilindrului. Eu nu am avut aceasta forma, asa ca am facut-o dintr-un carton mai gros. Presaram deasupra zahar pudra. Decoram cu feliute de capsuni si ciocolata rupta in bucatele.

Am servit acest desert minunat alaturi de dulceata de capsuni. Este foarte bun!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce