Acest desert cu rodii, este dupa cum ii spune si numele, un deliciu. Este foarte usor de preparat, tot ce ai de facut este sa urmaresti reteta culinara.
Se separa albusurile de galbenusurile. Rodiile se taie in jumatate, se scot miezurile si se curata astfel incat sa ramana numai semintele.
Pentru crema se bat albusurile bine si se adauga treptat 50gr zahar continuand actiunea. Galbenusurile se freaca impreuna cu restul de zahar, se adauga sarea, faina si se subtiaza cu putin lapte rece. Se pune la fiert laptele si se toarna apoi peste galbenusuri. Se amesteca cu un tel tinand vasul la bain-marie. Cand crema este gata se ia de pe foc, se adauga untul, albusurile batute si se amesteca usor pana se incorporeaza albusurile in crema.
Se lasa la racit si se amesteca apoi cu semintele de rodii.
Se pun in cupe cojile de rodii, se umplu cu crema si se orneaza cu aveline de frisca, daca doriti o prezentare deosebita.
Deliciul cu rodii se serveste rece, decorat cu seminte de rodii.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post